Zomervakantie in de Achterhoek

De zomervakantie is de periode waar iedereen naar uit kijkt, heerlijk genieten van uw vrije tijd op de camping of in een bungalow. Genieten van de rust tijdens uw vakantie of juist activiteiten ondernemen met het gezin. De Achterhoek is bij uitstek geschikt voor de actieve of ontspannen vakantie. Benieuwd welke activiteiten de Achterhoek u biedt in de zomervakantie?

De zomervakantie in de Achterhoek

In de zomervakantie zijn er volop activiteiten in de Achterhoek. Natuurlijk hopen we allemaal op lange, warme en zonnige dagen maar in de Achterhoek kunt u ook prima activiteiten ondernemen met een Nederlands briesje. De talrijke historische elementen zijn – na al die jaren – nog steeds te vinden in de Achterhoek. Neem Groenlo, de historische vestigstad, in de 16e en 17e eeuw het podium van de tachtigjarige oorlog. Elke twee jaar wordt hier de strijd, die plaatsvond in 1627, op grote schaal nagespeeld. Dit evenement trekt zo’n tienduizend bezoekers en honderden acteurs. Een festiviteit die u zeker wilt meemaken bij een bezoekje aan de Achterhoek.

Top 5 zomeractiviteiten

In willekeurige volgorde een aantal leuke activiteiten die u kunt ondernemen in de Achterhoek.

  1. Verdwalen in Ruurlo, in Ruurlo staat het grootste doolhof van Europa!
  2. Wandelen door de Achterhoek op een ezel, ook geschikt voor kinderen.
  3. Grensland museum in Dinxperlo, ontdek de rijke historie van de Achterhoek.
  4. Openlucht museum Erve Kots, neem een kijkje bij de authentieke boerderijen.
  5. Pitch & Putt in Groenlo, sla de flinke slag op de golfbaan.

Daarnaast kunt u eens een bezoek brengen aan het museum van Grolsch, een leuke activiteit in Groenlo. Je ontdekt tijdens deze tour de rijke geschiedenis van het bier, het vakmanschap en natuurlijk een rondleiding door de historische brouwerij. Een activiteit die u zeker niet wilt missen.

Zomervakantie in een typisch Achterhoeks chalet

chalet in de achterhoek

Bij vakantiepark Marveld kunt u uw vakantie doorbrengen in een typisch Achterhoeks product. De hooiberg chalets, dit zijn bungalows die van alle gemakken voorzien zijn maar met een vleugje Achterhoek. Het chalet is geschikt voor 5 tot 6 personen en beschikt onder andere over 3 slaapkamers, badkamer met douche, een comfortabele keuken met alle gemakken en uiteraard het tuinmeubilair. Wilt u deze chalet bekijken? Kijk dan op de website van Vakantiepark Marveld.

 Op vakantie naar de Achterhoek?
Bekijk de mogelijkheden van de Achterhoek